U susret nam ide jos jedan 14. februar, u zapadnoj kulturi poznat kao Dan Svetog Valentina. Ovaj praznik posvećen je ljubavi i zaljubljenima, u čast sveca koji je u 3. veku n.e. živeo u Rimu, a slavi se na dan njegovog pogubljenja.

 

Toga dana običaj je da veoma dragoj osobi poklonimo romantičan dar kao izraz naših najdubljih osećanja. Najčešće se poklanja cveće, a već vekovima vodeće mesto zauzima ruža.

 

tri cveta ruže

 

Ruža je simbol lepote i plodnosti, ljubav i strast. Bilo da poklonite jedan pupoljak ili buket od stotinu i jedne ruze, na pravi način ćete izraziti svoja osećanja. Za Valentinovo izaberite klasičnu crvenu, nežno belu ili se hrabro opredelite za intenzivnije boje, u zavisnosti od temperamenta vaše “posebne osobe”.

 

Za one odvažne koji se ne plaše izazova u obzir dolaze i prelepi ljiljani krupnih i mirisnih cvetova, orhideje kao večiti izraz visokog stila (ovaj put u smeloj neon ružičastoj boji) ili lale, jednostavni kao čista i iskrena ljubav.

 

Ako želite da vaš poklon za Dan Svetog Valentina potraje (simbolično, kao i vaša ljubav) izaberite neku zanimljivu sukulentu u ukrasnoj posudi ili egzotični bonsai - nećete pogrešiti.

 

Ipak, ne zaboravite, ljubav je suština, bez obzira na koji način je pokažete. Negujte je, neka cveta u srcu, ne samo 14-og februara, uvek.